20 april, 2018, 19:55
Sunny
Sunny
19°C
wind speed: 1 bft WNW
 

Grachten Amsterdam + bezoek aan Pampus

 

Dit is een ‘exclusive private tour’ voor maximaal 6 mensen. Dé perfecte manier om op 1 hele dag veel informatie te krijgen over enerzijds Amsterdam (de geschiedenis van Amsterdam), anderzijds het eilandfort Pampus.

Daarnaast is dit een mix van het leven in een drukke Stad en genieten van de rust op het water. In een klein gezelschap, gewoon met z’n tweeën, of van maximaal 6 personen !

De dag start in de ochtend. U wordt opgehaald in het Centrum van Amsterdam, door een historische privé salonboot, ROSE genaamd. Aan boord wordt u verwelkomt door de kapitein en de Amsterdamse stadsgids. Terwijl u uw aperitief in de hand heeft, verteld hij alle ins- en outs van Amsterdam. Historie, verhalen, anekdotes, gebeurtenissen …….. ondertussen vaart u voorbij aan oa Anne Frank’s huis, de Westerkerk, de Prinsengracht, Herengracht, Brouwersgracht, Centraal Station, het Scheepsmuseum, de Magere Brug, de Amstel, Hermitage …… de dansende huisjes….

Een grachtenvaart boordevol informatie welke ‘eindigt’ aan Het IJ. Daar stapt u over op één van de mooiste Lemsteraken van Nederland. Lemsteraken zijn de trots van Nederland. Niet voor niets vaart ook Prinses Beatrix een Lemsteraak.

Via de Oranjesluizen verlaat u Het IJ en komt u op het IJSSELMEER aan. Vervolgens zetten wij koers naar het eiland Pampus, waar u aan land gaat, de benen kunt strekken en van een verrukkelijke lunch kunt genieten. Dit eiland werd gebouwd tussen 1887 en 1895 om destijds Amsterdam te beschermen. De gids voorziet u wederom van de nodige geschiedkundige uitleg van dit oude fort, daterend van 1896.

Na de lunch gaan wij zeilend terug naar Amsterdam. Als u wilt, helpt u een handje bij dit zeilen. Aan het eind van de middag meren wij het schip weer aan en zet u voet aan wal.

Dagschema :

09.00 – 10.30u : grachten vaart in historische privé salonboot ROSE

10.30 – 11.00u : welkomsdrink aan boord van de Lemsteraak

11.00u : ‘trossen los’, op naar Pampus

13.30 – 15.00u : lunch + rondleiding Pampus

15.00u : vertrek van Pampus, zeilend naar Amsterdam

17.30u : aankomst Het IJ

Prijs :

* 2.850€ excl Btw, incl. aperitief, welkomsdrink, lunch, bemanning en Stadsgids

Aantal personen :

* maximaal 6 (bij méér – tot 12 personen totaal – wordt er een 2e Lemsteraak ingezet tegen een meerprijs van 2.500€ ex. Btw)

Deze exclusieve privé tour is te boeken in de periode van 1 april – 1 oktober 2017. Méér informatie en reserveringen bel 06 / 469 12 051 of mail info@rederijgypsyballad.com