Vaart u mee ?

Slider height and/or width are not valid or smaller than 50px

Droogvallen op de Wadden

2 juni, 2020, 17:58
Partly sunny
Partly sunny
23°C
wind speed: 2 bft NNW
 

Droogvallen op de Wadden – Unesco Werelderfgoed (de ‘Barbecue’) :

 

Droogvallen op het Wad. Een unieke ervaring op een stukje Nederland. Door Unesco in 2004 Werelderfgoedlijst geplaatst.

Onze luxe lemsteraak verkeert in uitmuntende staat en vormt een uniek uitgangspunt voor deze exclusieve privé belevenis. Omdat de bodem van de lemsteraak plat is, kunnen wij op de zeebodem droogvallen. Bij het droogvallen varen wij de lemsteraak bij hoogwater boven een zandbank. Doordat het water zakt, komt het schip droog op de zandbodem van de Waddenzee te liggen. Vervolgens stappen wij uit de lemsteraak, op de zeebodem, maken een wandeling en ontdekken wat er allemaal op de zeebodem ligt.

Kans is ook groot dat u zeehonden en tal van unieke vogelsoorten spot. Tijdens het wandelen maakt de kok de barbecue klaar, zodat bij terugkomst, er genoten kan worden van allerlei culinair lekkers.

Na verloop van tijd, stijgt het water weer en komt onze lemsteraak weer los van de zeebodem. Dan hijsen wij de zeilen ……

Programma  (tijden onder voorbehoud en afhankelijk van het tij) :

10.00u : Ontvangst in de Haven van Harlingen, welkom aan boord waar koffie en een Friese lekkernij geserveerd wordt.

11.00u : Na een korte introductie gooien wij ‘de trossen los’. Wij hijsen de zeilen en zetten richting Vlieland.

14.00u : Omstreeks 16.30u is het laag water, daarom leggen wij rond 14.00u de lemsteraak voor anker in ‘het Franse gaatje’. Onder het genot van een borrel en een hapje wachten wij tot de zee leegloopt.

16.00u : In de kombuis treffen wij de culinaire voorbereidingen. De barbecue gaat het Wad op, wordt aangestoken, terwijl u op het Wad loopt en ook wat eetbaars bij elkaar scharrelt.

18.30u : De Waddenzee wordt langzaam weer ‘gevuld’. Bij hoog water hijsen wij opnieuw de zeilen en gaan wij terug richting Harlingen. Daar komen wij rond 20.30u in de Haven aan.

Prijs :

* 1.500€ excl Btw, incl. aperitief, welkomsdrink, lunch, bemanning, haven-en sluisgelden, en gebruik van professionele reddingsvesten

Aantal personen :

* maximaal 6 (bij méér – tot 12 personen totaal – wordt er een 2e Lemsteraak ingezet tegen een meerprijs van 1.500€ ex. Btw)

Deze exclusieve privé tour is te boeken in de periode van 1 april – 1 oktober 2019. Méér informatie en reserveringen bel 06 / 469 12 051 of mail info@rederijgypsyballad.com